En blogg om allt som faller mig in

Idag i 3 bilder.

Publicerad 2011-01-31 16:55:02 i Allmänt,


I dag har jag spelat guitar hero, varit i skolan, tagit en fika med Jennifer och sedan spelat lite mer guitar hero. Väldigt slapp dag, med andra ord, fast jag är ganska nöjd ändå. För tillfället gör jag inte så mycket mer än att författa detta korta inlägg, men jag tänkte skriva ett brev och sedan ta ett skumbad och sätta upp håret i spolar.


onsdag

Publicerad 2011-01-26 10:35:39 i Allmänt,

Just nu vill jag bli rik och ha studerat färdigt, flytta hemifrån och bli av med min kattallergi.

När dessa saker är uppnådda ska jag:

- Skaffa en katt. Eller hundra. Eller fem.
- Spendera min rikedom på gamla möbler
- Äta oxfilé och potatis i någon form med balsamicosås varje dag
- Framkalla alla filmrullar med foton som ligger hemma


Just nu är jag en student som väntar på studiebidraget, jag bor hemma och jag är väldigt allergisk mot katter.

Så nu ska jag:

- Ställa kaffekoppen i disken
- Åka till skolan
- Vara i skolan och längta hem
- Nästan somna på spårvagnen medan jag lyssnar på fin musik



dormir
Musik jag lyssnar på ungefär varenda kväll när jag försöker sova.

Spaghetti, krossade tomater, parmesan och bresaola

Publicerad 2011-01-25 21:33:38 i Allmänt,

Sitter med håret inpackat i svart hårfärg och räknar ner, men tills dess tänkte jag uppdatera lite.

Idag var som dagar är mest, jag vaknade tidigt och åkte till skolan där jag hade det trevligt. Sedan åkte jag hem och det var trevligt det med. Åt lite kakor, drack kaffe och tittade på något program om djurungar på Animal Planet. Känner mig näst intill extremlöjlig när jag fastnar framför sådana program, främst för att jag sitter och gör konstiga ljud (egentligen inte helkonstiga, är inte mer originell än att jag säger "Awww") över hur söta alla små djur är.

Allt som allt har mitt liv på senare tid inte varit det mest ypperliga livet att blogga om, men jag har något att delge och det är dagens middag. Den var enkel, tog ca. 10 minuter men mina smaklökar dansade av lycka.

Jag tycker om enkla saker, nämligen. Less is more i smakväg, även fast jag uppskattar starka smaker.
Här bjuder jag nu på fyra bilder som förklarar hur jag gick till väga för att tillreda denna "fabulösa" matfest.


Först kokade jag spaghetti, vilket tog längst tid.


När spaghettin var klar lade jag upp det på en tallrik och fyllde istället kastrullen med krossade tomater, vitlök och salt.


Lade sedan över tomaterna på spaghettin och rev parmesanost över!


Slutligen "garnerade" jag med bresaola som jag åt upp i förväg.

Åh, är fortfarande lycklig efter supermaten!



Pengar

Publicerad 2011-01-20 19:53:44 i Tankar,



Vatten, naturgodis och Nancy Sinatra på en måndagskväll. Och internetpoker.
Sammanfattningsvis en neutral dag, trött dag. Seg dag. Jag gick och lade mig vid 4 på morgonen men somnade långt därefter, trånga luftrör pockade på min uppmärksamhet och det var först efter en dos Ventoline (och jakt efter denna medicin i fråga) som jag tilläts lugn. Spenderade oroliga timmar på skinnsoffan och värmdes inte av täcket utan svettet som klistrade fast min hud mot den beiga soffan. Klockan 10 blev jag väckt och det var 5 timmars sömn. Jag vet inte vad jag tänkte eller kände i det sömndruckna tillståndet, men jag lyckades ta mig upp och göra mig i ordning och snart hade jag även fått i mig frukost (två polarbröd med smör och en kopp kaffe). Jag spenderade kvarvarande fritid med att spela ukulele, titta på tv och känna olusten ta över kroppen. Men det fick ta ett steg tillbaka; plikten framför allt heter det ju, och nu fick jag offra all apati för att ta mig till skolan. 4:ans spårvagn i kylan, Babyshambles och Arctic Monkeys i de rosa hörlurarna som jag alltid skäms lite över. Om jag funderade på något när jag satt på spårvagnen vet jag inte, det var mer oro. Folk måste ju tycka att det är lustigt med en flicka i gula kläder med skogsgrön väska ur vilken en röd ukulele sticker upp, å andra sidan kanske de avundades att jag vågade vara mig själv så.
Och ändå så är jag så långt ifrån mig själv jag kan vara.

Minuterna gick och snart fick jag dra de lite för stora, lerfläckiga kängorna över det ännu smutsigare spårvagnsgolvet och ut på isen. Jag hann inte långt innan jag blev stoppad, en sliten man rotade upp något ur fickan och hojtade på mig. Han visade sin licens, faktumförsäljare, och förklarade att socialpengarna inte kommit in. Han kunde inte köpa ut sina faktumtidningar och ännu mindre få tag på frukost. Frukosten kostar 23 kronor.
Har jag en tia eller kanske två - tre miljoner att undvara? Sen lägger han till ett nervöst skratt och ett "Skojade", för han vill ju inte be om för mycket. Jag tror inte jag insåg det då, att jag såg hans ego krympa lite, istället rotade jag igenom väskan och fick en klump i halsen när jag inte hittade en ynka enkrona, och jag fick sorgset meddela att jag tyvärr inte hade något. Och där gick jag iväg med min iPhone och nya väska och funderade på varför jag inte hade pengar, vad hade jag slösat pengarna på som var så viktigt?
Jag kunde inte minnas, men såg snart min chans när jag påmindes om ukulelen som vilade i väskan. Hade jag bara varit lite modigare hade jag sprungit tilllbaka och försökt agera gatumusikant, tjäna ihop inte bara 23 kronor till hans frukost utan kanske 67 kronor.

Men jag ville inte förnedra mig själv så där, stå och spela krasst på en röd liten ukulele och sedan komma för sent till skolan. Och nu inser jag att jag kanske hade behövt den där lilla törnen mot mitt ego, som ett agerande i solidaritet gentemot mannen med den slitna försäljarlicensen.

Semlor

Publicerad 2011-01-18 20:13:50 i Allmänt,

Min mormor och morfar har grannar. Det är ett vanligt fenomen, att folk har grannar. Men det speciella med mina morföräldrars grannar är att en av dem jobbar på ett café. Det låter kanske inte som något särskilt, men för min familj betyder det att man både innan, under och efter semle-säsongen har så mycket semlor hemma att man spyr lite bara man tänker på det. Dessvärre har ingen riktigt nått den punkten än, så för tillfället äter vi semlor för glatta livet och dricker kaffe som om imorgon inte fanns. Den givmilde grannen skänker oss säkert 20 semlor per dag.
Jag tror jag kan börja rulla till skolan snart.

För övrigt har min mor planterat en ambition inom mig, som innebär att jag försöker skriva en bok. Det låter lagom pretentiöst, men det är väl sådan jag är. Har dock starka tvivel på att jag någonsin kommer att slutföra projekt, jag kan ju knappt sköta en blogg.

Nåväl, nu ska jag ägna en semla lite extra uppmärksamhet.

Om

Min profilbild

Josefine Bentzen

Jag heter Josefine. Mina intressen består av att köpa för mycket te, missbruka tv-serier, glömma läxor, vara på gränsen till hypokondrisk samt försöka få folk att skratta.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela